28 december 2011

Fröken Pralin och Mr. G


För cirka ett år sedan i samband med att jag satt och surfade runt på olika bloggar hamnade jag på en viss Mr. G...goodies härliga blogg. Jag minns att jag fastnade för just denna blogg då den handlade om sådant som både jag och min f.d. sambo gillar, bilar, rockabilly och loppisar. Att det var en kille som bloggade tyckte jag också var väldigt roligt så jag började att följa Mr. G i hans vardag och liv. Jag kommenterade några inlägg som han skrivit och han svarade och skrev så småningom även i min blogg. Det var så vi fick kontakt med varandra och även om kontakten inte var särskilt regelbunden eller intensiv så fanns ett intresse för varandras liv. Särskilt då vi kunde, genom varandras bloggar, ge varandra tips på roliga tillställningar eller visa upp olika loppisfynd som vi gjort.

Den lilla kontakten som fanns avtog något under sommaren men i mitten av december återtogs kontakten, i samband med att jag började att skriva i min nya blogg. Mr G. skrev en kommentar i ett inlägg som jag hade gjort och jag svarade. Det var startskottet för vänskapen mellan Fröken Pralin och Mr. G.

Kort efter att Mr. G kommenterat i min blogg fick jag äran att träffa honom i egen hög person. Vi hade bestämt att vi skulle träffas och ta en fika en regnig lördagskväll. Det blev en lång fika då det visade sig att vi hade en hel del roligt att prata om. Kanske var det inte så överraskande då vi genom våra bloggar redan förstått att vi hade mycket gemensamma intressen men vi hade mycket annat gemensamt också. Kvällen tog slut och efter en mysig promenad tackade jag Mr G. för en väldigt trevlig kväll och vi gick sedan skilda vägar.

Våra vägar skulle dock mötas väldigt snart igen för redan dagen efter träffades vi igen och sedan dess har vi, Fröken Pralin och Mr. G umgåtts mer och mer :).

På juldagen blev jag medbjuden på en "raggarfest" i Uppsala och så klart tackade jag ja, då jag kände att det är dags att vända det negativa till något positivt (jag tänker på hur jag har mått och hur mina tankar har gått den senaste tiden). Även om festen inte var den bästa så hade jag en fantastisk kväll i gott sällskap. Jag fick nöjet att lära känna ytterligare personer som anammat sig en stil ifrån 50-talet. Jag tackar särskilt Amelie och Patrik för deras gästvänlighet och för det trevliga sällskapet.


Då det var jul hade jag ordnat en liten julklapp till Mr. G, allt gick i nostalginstecken. Mr. G hade även ordnat en liten julklapp till mig. Gissa om jag blev glad när jag öppnade dem, i ett paket låg ett gammalt notblad (jag som älskar dessa) med en passande titel ("sommarfröjd, det sjöng en liten fågel", passar bra för hur jag vill att kommande sommar ska se ut :)).

Jag fick även en gammal motortidning där Siw Malmkvist poserar på framsidan. I tidningen finns även en reklambild för volkswagen, en bubbla! Ni som följt mig vet att jag älskar bubblor.

Jag tackar Mr. G allra hjärtligaste för de fina julklapparna, Tack!

Vid tolvslaget på lördagnatt kommer Fröken Pralin och Mr. G att stå någonstans i Bromma och höja sina glas för att tillsammans i en rejäl skål välkomna det nya året, år 2012!

2 kommentarer:

  1. Som kompis till Mr G så måste jag kommentera lite :) Låter som ni verkligen funnit varandra, vad kul! Han är en supergo kille! Så var rädd om honom! :)

    SvaraRadera
  2. Hej Ammi, trevligt att du skrev till mig och rart av dig att du bryr dig om din vän :). Du har helt rätt, det är en jättego kille och du behöver inte vara orolig, vi ska vara rädda om varandra :).

    SvaraRadera