25 oktober 2012

Club Teaserama


Efter att Valkyria Von Tessla tipsat mig (via en kommentar i ett tidigare inlägg) om att hon och de övriga i burleskgruppen "The Royal Roses Burlesque Troupe" ska uppträda i Södertälje den 10 november var jag förstås tvungen att kolla upp vad det var för tillställning. Jag har gått på mycket burlesk i Stockholm men aldrig utanför. För något år sedan uppträdde några ur gruppen "The Amazing Knicker Kittens" på ett Ballroom Rumble i Nyköping och tjejerna var som vanligt fantastiska men publiken var dock inte lika fantastiska. Nej, Nyköping var inte redo för burleskvärlden, inte då iallafall. När det står fulla killar längst fram och dregglar samt är på gränsen till att skrika "visa pattarna" ja, då vet man att en stad, ett sammanhang, en publik inte är mogen (det var till och med så att jag skämdes samtidigt som jag kände sorg över att småstadsfolket inte var mer sofistikerade än så).

Det är därför lite roligt att höra att "The Royal Roses" tagit sig utanför Stockholms trygga murar för att bjuda Södertäljeborna på lite go och charmig burlesk. Ge dem vad de tål säger jag bara ;)!

Mellan artisternas uppträdanden kommer det att spelas rockabillymusik, om det är liveband eller en DJ som gäller vet jag inte riktigt. Hm...är lite sugen på att köpa biljett till denna fest (som är privat vilket innebär att man måste föranmäla sig, pris 80 kr).




I samband med att jag uppdaterade mig lite om The club Teaserama, som jag förstår också har premiär den 10 november fick jag kännedom om att "The Royal Roses" varit med i en musikvideo. Jag vet bara en grupp som varit med i en sådan tidigare och det är Blackbird (i en Billy Momo video) så nyfiken som jag är var jag tvungen att kolla upp videon. 

Sångaren är för mig okänd, jag har inte hört honom tidigare men jag gillade honom och jag gillade låten MEN jag önskar att jag hört låten och inte sett videon för den gillar jag tyvärr inte (och det har ingenting med er underbara tjejer i "The Royal Roses" att göra). Innan ni ser den vill jag säga att den är väldigt provokativ (anser jag) och jag har lite svårt att förknippa videon med låten. Det är till och med så att jag övervägde om jag verkligen skulle lägga upp den i bloggen men jag bestämde mig för att ändå göra det, trots att jag blev lite illa berörd (och vad det är som känns provocerande känner jag att jag inte behöver förtydliga för jag tror ni förstår och är det någon som undrar så förklarar jag förstås gärna). 

Så...vill ni höra en ok låt, håll för ögonen och tryck på play ;).



4 kommentarer:

  1. Hade inte sett videon... är lite i CHOCK!

    SvaraRadera
  2. Ja, som sagt liiite väl provocerande, på fler än ett sätt. Fick du den att gå ihop med texten?

    SvaraRadera