30 oktober 2012

The Royal Roses Burlesque Troupe i Ropsten

The Royal Roses...and they are some great roses ;). 

I lördags var det så dags igen för lite burlesk. Denna gång var showen dock på eftermiddagen. Första tanken var att det skulle kännas märkligt att gå och titta på halvnakna brudar mitt på dagen men jag måste säga att det faktiskt var att föredra, ibland (särskilt om det är mycket som händer samma dag för då hinner man ju med mer). För mig väntade (just denna dag) en middag med min kära syssling och hennes väninna tillsammans med Mårten och Fancy samt en dubbel 40 års fest, en riktig raggarfest :). Med andra ord passade det väldigt bra att gå på burlesk tidigare på dygnet än vanligt.

Showen "Tits at Teatime" ägde rum på Folkets kulturcentrum i Ropsten. Det var en liten men en helt okej lokal. Bland besökarna fanns främst släkt och vänner men även en del burleskentusiaster så som vårt sällskap

Jag hade sett tjejerna tidigare i olika sammanhang men jag såg verkligen fram emot vad de skulle hitta på när de fått möjlighet att sätta upp en helt egen show.

Konferencier var Johnny Clit och förutom att han bjöd på sång och lite dans tog han med oss på en liten resa på vilken vi fick träffa tjej efter tjej som dansade sig igenom sina livsöden :). Showen innehöll solonummer och gruppnummer.

 Ett solonummer som utmärkte sig och som jag vill nämna är Adoria Amorias nummer, när hon dansar till en låt av Anthony and the Johnsons. Det var en lugn och väldigt vacker låt (älskar Anthony and the Jonhnsons) och Adoria dansade som att hon stod inför en jury i programmet "So you think you can dance". Saken var att alla andra nummer var charmiga, roliga, sexiga men detta nummer var väldigt allvarsamt och modernt. Adorias nummer handlade om en psyksjuk tjej som sattes på droger (låter hemskt men det funkade och det var väldigt bra). Min första tanke, när jag såg och förstod att numret inte skulle bjuda på skratt var: "Gud, så modigt".  Jag har faktiskt inte sett burlesk på detta sett tidigare. Det var oväntat och väldigt överraskande. Bra gjort Adoria Amoria!

Jag brukar ju ge både ros och ris till de framträdanden/tillställningar jag ser (tror dock på konstruktiv kritik :)). Denna gång känner jag att allt var så bra att det inte finns så mycket att kritisera. Det enda jag kan komma på är ljussättningen. Det var lite synd att när tjejerna uppträdde så tändes hela lokalen upp (kändes det som) men när konferenciern talade så var ljuset lite dunklare. Det borde ha varit tvärtom eller så borde man ha skippat, skolaulaljuset helt :). Att artisten ska få lysa upp scenen är en sak men att både artisten och scenen hamnar i strålkastarljus är en annan. Å andra sidan så tager man ju vad man haver och lokalen var ju inte gjord för burlesk. 

Fräckt, sexigt, roligt, charmigt, proffsigt, överraskande blandat med en massa glitter och snygga tjejer är ord som beskriver "Tits at teatime" rätt väl.

Jag med andra ser fram emot att få se mer av er framöver.

Här kommer lite bilder (tyvärr är kvalitén inte den bästa), Enjoy!





























































Se fler bilder i kommande inlägg...

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Nej, inte jag, det är det ju du/ ni som är...om jag bara hade hälften av ert mod så skulle jag vara glad :).

      Radera
  2. Vilket fint omdöme, tack snälla! :)

    SvaraRadera