7 november 2012

Plötsligt händer det...det snöar!



Ena stunden står jag och tittar på denna fantastiska brasa av färgsprakande höstfärger och inser att hösten är här och det med måtta.Sommaren gick så fort och även om jag fick några fina sommarminnen så känns det inte som att det var en riktig sommar. Det mesta regnade bort så att säga...Tankarna far iväg och jag fylls av en längtan efter sol och värme. Jag vänder blicken mot solen och känner solstrålarna värma mitt ansikte...hösten är rätt härlig ändå, när den visar sin bästa sida.

Men så plötsligt händer det...kvällen kommer och jag står på övervåningen och hänger tvätt när jag råkar titta ut genom fönstret och ser något vitt. Jag förstår inte till en början vad det är så jag går ut på balkongen och ser då, till min förskräckelse, att det SNÖAR! De två åren som det var riktig vargavinter har satt sina spår hos mig. Jag var ingen vintermänniska innan och jag är det definitivt inte nu heller. Visst är det så att vintern har sina bra sidor också men det är en årstid som jag bara vill ska komma och gå. Nu kom den redan i oktober och magen knöt sig för jag blev rädd att den kommit för att stanna som den gjorde för två, tre år sedan. Mårten blev dock som ett litet barn när snöflingorna trillade ned. Han sprang ut och började genast skrapa ihop snö till en snöboll...som han förstås kastade på mig :). Det tog ett tag innan jag lekte med men hans glädje och barnasinne väckte något hos mig och snart stod vi och byggde en liten snölykta. Att Mårten gillar vintern förstod jag ett par dagar senare, då jag upptäckte en snöboll i frysen!!! ha ha, han ville uppenbarligen inte att den skulle försvinna och det är klart, blir det inte en vit vinter så har vi iallafall lite reserver att plocka fram :).




Snöbollen som nu ligger i frysen :).



Morgonen efter var snön borta men frosten låg som ett täckte på backen. Måste ju säga att det är väldigt vackert.





Solen var dock framme och ju längre in på dagen vi kom försvann även frosten :).


Jag vet att vintern kommer och att den är nära men jag är glad så länge veckor och månader passerar utan att det snöar. Visst, det blir ljusare och det är bra men jag längtar redan till våren, det är då jag blommar.

1 kommentar: