15 oktober 2012

Fröken Pralins loppis och Tant Brun



Innan jag går vidare och skriver vidare om helgens Burleskfestival kommer här ett inlägg om förra helgens (söndagens) höstloppis i Killinge. Det var ju så att en viss Fröken Pralin hade bestämt sig för att satsa stort för att locka folk till sin lilla loppis i logen. Hennes enda problem var egentligen tiden. Planerna var stora men tiden räckte inte riktigt till. Efter en diskussion om hon överhuvudtaget skulle kunna ha loppisen öppen under söndagen beslutade hon och hennes timmerman sig för att ha öppet men att det fick bli som det blev. Lappar sattes upp lite här och var och vänner bjöds in att stå och "loppa" på gården. 

När söndagen så kom strålade höstsolen och trots att lördagen varit späckad med aktiviteter samlades så gänget återigen för att försöka kränga lite saker men samtidigt umgås och ha trevligt. Loppisen var öppen mellan kl. 11.00 och 15.00 och faktiskt så kom det en hel del folk på förmiddagen och höll oss sysselsatta

Vid fikat (det bjöds bl.a. på Pralinens björnbärsbomber) dök en gammal kär vän upp, Linda. Hon och Fröken Pralin (vid den tidsepoken hade pralinen ännu inte blommat ut ;)) gick en U-landslinje tillsammans vilket inkluderade en långresa (på tre månader) till Ghana i Väst Afrika. Linda var en fantastiskt vän och jag, Fröken Pralin, har mycket att tacka henne för. Hade det inte varit för henne hade jag nog inte kunnat följa med på den fantastiska resan. Hur som helst, efter en mängd år dök hon så upp på min lilla loppis. Det visade sig att hon inte bodde så långt därifrån och med henne hade hon också två av sina tre underbara barn. Det var ett kärt återseende och märkligt nog så kändes det inte som att det var så längesedan vi sågs, inte för mig i alla fall. Linda och barnen stannade och fikade tillsammans med oss vilket jag tyckte var otroligt roligt. Hennes son charmade oss alla :). Efter lite "gofika" och lite shoppande av loppisprylar for hon och de sina vidare men vi lovade varandra att det inte skulle ta flera år innan vi sågs igen. Hoppas verkligen att vi får till ett litet möte inom kort :) (Tack, Linda för att du vågade dig hit, uppskattade det väldigt mycket och jag ser fram emot när vi ses igen).



Dagen till ära gjorde Fancy reklam för Frökens hemmagjorda smycken :).



Mellan varven av anländande besökare passade jag på att plocka lite äpplen som de kunde få med sig hem. Hela backen är full av fallfrukt och det gör mig ont att de bara ska ligga där och ruttna bort. Ett populärt inslag för dem som handlade :).



En bit in på dagen fixade Mårten lunch. Det blev tunnbrödrulle med hans fantastiskt hemmagjorda potatismos samt grillad korv. Vädret var så bra att vi kunde äta ute i trädgården. Kanske var det sista gången för i år?






Efter maten (det blev en sen lunch) började vi så smått att packa ihop våra saker. Klockan var tre och vi hoppades på att hinna besöka en annan loppis i närheten innan klockan slog fyra (inte så svårt att gissa att vi var snabba på att stänga igen butiken). 



Vårt mål var en stor lada som ligger några kilometer bort och i vilken 20 personer säljer sina saker. 






Mårten hittade en gammal Flamingoskiva som han var lite intresserad av ;), eller kanske inte...vi var mest fascinerade av deras otroliga outfit, rosa overaller/dräkter eller vad det nu var.


Efter att ha haft en så underbar helg tillsammans med "goa" vänner vill man inte riktigt att den ska ta slut. Av den anledningen föreslog vi (efter lite pussande ;)) att vi skulle avsluta helgen med en kopp varm choklad och lite paj på "Tant Brun" inne i Sigtuna. Gänget var genast på :).



Spex utanför Tant Brun..."do the ant"!



Tant Brun








När den varma chokladen värmt upp våra något frusna kroppar fick vi en guidad tur i Sigtuna. Mårten är en hejare på att berätta historier...eller jag menar han är en hejare på historia ;).






Lek vid vattnet.



Madame och Fancy... och RÄVEN.

Kvällen gjorde sitt intåg och vännerna var slutligen tvungna att fara vidare åt olika håll, men jäklars vilken härlig helg vi hade tillsammans, vi kan vi :)!

Hepp!








1 kommentar:

  1. Åh vilket härligt inlägg. För att inte tala om vilken härlig dag!!!
    Kommer sno bilder!!!

    Kram

    SvaraRadera