14 januari 2013

Ju cheesier snack, desto bättre ;)



2013...året med alla roliga fester att se fram emot. Det började med nyårsfest på Gärdet, sedan hade vi en liten restmiddagstillställning någon dag efter. I februari är det mustaschfest, födelsedagsfest och i april blir det 40 årsfest, sedan midsommarfest med änglagårdstema och dessförinnan ska det klämmas in burlesk och en massa andra roliga festligheter :).

I lördags var det dock dags för ostfest hemma hos det fantastiska äkta paret Christine och Arvid och deras underbara Sigge. På menyn stod ostfondue med tillbehör. Fondue har jag provat tidigare men på den tiden (d.v.s. evigheter sedan) åt jag kött. Jag minns att jag och mina tjejkompisar ifrån Oxelösund hade tjejmiddagar när vi gick i högstadiet och då friterade kött och grönsaker. En riktig 70-tals klassiker som vi förde in på 80-talet :). Något som dock var nytt för mig var regeln att om man tappar en brödbit (vilket i huvudsak var det vi doppade i osten) får man ett straff. Straffet var inledningsvis att dricka en snaps men då vi inte såg det som ett straff la vi till att personen ifråga var tvungen att svara på en fråga ur spelet "Våghals- sanning eller konsekvens". Det gällde att svara sanningsenligt på de frågor som ställdes samt berätta om de egna erfarenheterna. Frågorna fick några av oss att bli lika röda som de körsbärstomater som det bjöds på och skratten, ja, de var självklart många.


Innan middagen och när gästerna anlänt bjöds det på fördrink...



...med en något annorlunda drinkaccessoar...


...som satte nivån för resten av kvällen kan man säga ;).

Bild lånad av Fancy Lane


Vid middagsbordet delade Malin ut ett litet "dagenefterkit". Ost och starka drycker sätter ju sina spår om man säger så ;). Vi tackar för omtanken ha ha!



Osten var fantastiskt god och det var svårt att sluta doppa vidare trots att magen tillslut var full, ett gott betyg.


Min fina bordskavaljer!



När alla frågor i spelet (som finns att köpa på Designtorget just nu för en billig peng) var mer eller mindre besvarade och efterrätten (friterade minioreos med frukt) serverats och ätits upp flyttade sällskapet in i vardagsrummet för att lyssna på lite musik och kolla in roliga klipp på youtube, bl.a. detta:






Sigge uppskattade dock inte klippen på roliga djur lika mycket som vi andra gjorde :). Han skällde på allt som gick på fyra ben.



Den ursöta pandan kom inte heller undan hans utskällningar ;).



Tack för en fantastiskt rolig kväll, "förfesterna" är bäst! Tack också för den goda middagen, för alla skratt och för att ni finns :). Det här får vi göra om snart igen. Undrar vad nästa middagstema blir. Jag kanske ska slå till med en tapaskväll???

2 kommentarer: