13 januari 2013

En promenad på söder



Nej, tyvärr är inte bilden ovan en vacker vårbild men visst får den en att längta efter varmare dagar och blomstrande trädgårdar :). Dessa blommor är dock tyvärr i plast. De var uppsatta i trappan ned till Emmaus Vintage på Götgatan, en fantastisk idé...välkomnande likväl som uppmuntrande :).

Mårten kom till mig igår morse och efter lite kaffe hemma hos mig begav vi oss till Myrorna för att kolla om vi kunde hitta lite fina vintage kläder (söker ju som jag kanske redan nämnt en outfit till kommande mustaschfest). Jag hittade inte det jag letade efter men Mårten hittade en gammal sjömansskjorta/tröja som passade honom perfekt (lägger upp en bild i ett senare inlägg). 

På väg till Beyond Retro stötte vi på denna läckerbit :).

Vi tog sedan bussen till Slussen för att ta äta lunch på Babylon på Medborgarplatsen. De har en varmmacka där som är fantastisk, med getost och plommonmarmelad :). Egentligen hade vi tänkt att fara hem till Gärdet innan kvällens ostfest men då tiden alltid tycks gå fort när man har roligt bestämde vi oss för att promenera lite på söder och kanske kika in i några roliga butiker. Jag gillar ju Beyond Retro (även om deras priser är något saftiga ibland) och den bästa är, enligt mitt tycke, den som ligger på söder. När vi ändå var i närheten kände jag att det var dags att prova lyckan där för att se om jag kanske hittade något snyggt. Det som var bra var att de hade strukturerat upp klänningarna lite och hängt alla vintagekläder i en särskild hörna. På så vis blev det lite lättare än vanligt att kika igenom sortimentet. Jag hittade faktiskt en klänning som jag tyckte var väldigt fin OCH som jag kunde ha. Priset var dock lite för högt enligt mitt tycke. Klänningen hade kanske varit värd sitt pris om det hade varit så att den var hel men sömmen hade gått upp på flera ställen och vid ena armen var tycket slitet och ett hål hade uppstått. Den var även lagad och hade något fläck. Jag försökte pruta men då de endast ville sänka priset med 10% fick klänningen hänga kvar. Det var nog rätt beslut trots allt. Ibland är tyget på äldre klänningar så skört och så var det nog i detta fall.


För att fördriva tiden lite till innan kvällens fest tog vi oss upp till Himlen Därtill för att se om utsikten är så makalös som folk säger och...


...det var den då sannerligen!!! Faktum var att jag hade lite problem med att gå i trapporna och samtidigt titta ut. Fick lite svindel men var det värt det? Absolut! Nästa gång stannar jag och njuter av utsikten med en drink i min hand :).


Som sagt, tiden går fort när man har roligt. Vips var det dags att fara mot nästa äventyr, den omtalade ostfesten som vi så länge sett fram emot :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar